Скарга у суд

Після численних скарг до правоохоронних органів, а також спроб вирішити той чи інший спір мирним шляхом, найчастіше, залишається єдиним спосіб захисту своїх прав — звернення зі скаргою до суду.

Скарга до суду — це процесуальний документ, оформлений відповідно до процесуального закону, в якому викладено звернення громадянина до суду з проханням про захист або відновлення його прав.

Скарга до суду повинна бути оформлена у письмовій формі і повинна містити:

1) Ім’я та адреса проживання автора скарги.

2) Реквізити кривдника.

3) Ситуація при якій відбулося порушення прав автора скарги.

4) посилання на докази підтверджують, що описане у скарзі дійсно відбулося.

5) Норму закону, в який сказано, що права автора скарги слід захистити.

6) Прохання автора скарги, тобто інформація про те, що саме просить скаржник від суду.

На жаль, відсутність того чи іншого елемента скарги до суду може стати наслідком відмови у прийнятті такої скарги або відмови у задоволенні скарги.

Залежно від того яке право порушене, скарги до суду бувають:

— Адміністративні;

— Господарські;

— Цивільні;

— Кримінального характеру;

— Трудові;

— Соціальні;

— Сімейні.

При цьому залежно від виду скарги, необхідно вибрати відповідний суд: господарський, адміністративний або суд загальної юрисдикції.

Скарга до суду подається тільки при наявності документа що посвідчує особу її автора або його представника.

Представнику для подання скарги знадобиться довіреність на представлення інтересів скривдженого в суді. Якщо представником є ​​адвокат, досить укладеного з автором скарги договору.

Процес подачі скарги до суду дуже складний, що вимагає втручання кваліфікованого фахівця-юриста. Неправильно обрана стратегія і згодом неправильно складена скарга до суду може стати причиною безцільно витраченого часу і грошей.

Тому, не витрачайте час і гроші в порожню, якщо Вас хто-небудь образив і єдине, що Вам залишилося — це звернутися зі скаргою до суду, негайно звертайтеся за допомогою до адвокатів.