Позов до суду про розлучення

Як подати позов до суду про розлучення (позов про розірвання шлюбу)? Таким питанням задаються багато, коли розуміють, що збереження сімейних відносин неможливо, а подальше знаходження в шлюбі буде суперечити інтересам когось із одружених (або відразу обох).

В нашій країні існує два способи як можна розлучитися: в органах РАГСу або через суд.

У даній статті піде мова про те як подати позов до про розлучення.

Розірвання шлюбу через суд відбувається в наступних випадках:

  1. У подружжя є діти;
  2. Немає одноголосної згоди на розлучення.

При розлученні через суд важливим фактором є правильність складання позову в суд. В інтернеті ви їх можете знайти близько сотні різних. Але зауважте, вони є шаблонними, і дуже часто при такому підході розгляд суду відкладається на термін до шести місяців. Для того щоб уникнути такого рекомендуємо вам звернутися за допомогою до адвоката по сімейним справам.

Для подачі позову суд на розлучення необхідні наступні документи:

  1. Копії паспорта подружжя.
  2. Копія Свідоцтва про шлюб.
  3. Копія (-і) Свідоцтв про народження дітей.
  4. Довідка за формою №3 (з ЖЕКу).
  5. Квитанція про сплату судового збору – тільки оригінал (реквізити можна отримати в суді. Не довіряйте реквізитами з Інтернету, оскільки на момент оплати вони можуть зміниться).

В який суд подавати позов на розлучення?

Куди і яким способом подавати на розлучення питання поширений. За загальним правилом позов на розлучення подається до суду за місцем реєстрації (прописки) відповідача. Але при використанні деяких процесуальних механізмів, є правові підстави подати позов на розлучення за місцем проживання позивача якщо з ним проживають діти або якщо при подачі позову додатково вказати в позовних вимогах, вимоги про аліменти.

Подати позов на розлучення можна двома способами:

  • безпосередньо до канцелярії суду;
  • відправити поштою на адресу суду листом з повідомленням про вручення та описом вкладень (це допоможе Вам заощадити час і збереже Ваші нерви).

Якщо ви не бажаєте самостійно займатися розлученням, ви можете делегувати свої повноваження нашому спеціалісту, від швидко вирішить усі неприємні справи.

Адвокат по сімейних справах:       

Задайте онлайн питання адвокату:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *